article

چگونه برنامه نویسی یاد بگیریم

محمد کاظمی 3 سال،7 ماه پیش 744 دسته بندی : برنامه نویسی

مقدمه

یادگیری برنامه نویسی مهارت جدیدی است که این روزها رایج شده است. برنامه نویسی و کدنویسی اغلب به جای هم استفاده می شوند اما هر دو متفاوت هستند و در مقاله ای جداگانه به تفاوت آنها خواهیم پرداخت. با دیجیتالی شدن کارهای روزمره و با فناوری هوشمندسازی ، یادگیری برنامه نویسی به یک نیاز عصر امروز تبدیل شده است. هرچیزی که فکرش را می کنید با استفاده از یک برنامه یا وب سایت از سفارش تاکسی ، غذا یا خرید آنلاین گرفته تا تماشای فیلم یا حتی گذراندن دوره های آموزش آنلاین انجام می شود. با دیجیتالی شدن برنامه ها ، تقاضا برای توسعه دهندگان و برنامه نویسان نیز افزایش می یابد و از این رو یادگیری یک زبان برنامه نویسی مفید خواهد بود. در این مقاله نحوه یادگیری زبان برنامه نویسی به انتخاب خودتان و روش صحیح شروع به کار برنامه نویسی مورد بحث قرار می گیرد. پس بیایید شروع کنیم!

شروع برنامه نویسی

قبل از شروع مطالعه بیشتر ، بهتر است یادآوری کنم که شما راهی را انتخاب کرده اید که صبر و انگیزه می خواهد تا علی رغم چالشی که در راه است ، هرگز تسلیم نشوید. برای تبدیل شدن به یک برنامه نویس مراحل زیر را بخوانید و دنبال کنید.

اصول برنامه نویسی را بیاموزید

اولین و مهمترین قدم انتخاب زبان برای یادگیری است. توصیه می شود ابتدا با پایتون شروع کنید زیرا این کار مانند زبان انگلیسی ساده است و یادگیری آن بسیار آسان است ، می توانید برخی از بهترین آموزش های پایتون را بررسی کرده و شروع به کار کنید. اما شما ممکن است زبان مورد علاقه خود را انتخاب کنید و همچنین براساس پروژه ای که دوست دارید در آینده توسعه دهید زبان مشخصی را هدف قرار دهید. بنابراین اگر قصد توسعه یک برنامه تلفن همراه را دارید ، ممکن است بخواهید با Java یا Kotlin برای Android و یا Swift برای iOS شروع کنید و اگر می خواهید یک وب سایت ایجاد کنید Javascript پیشنهاد می شود ، برای شروع کار در علوم داده یا یادگیری ماشین و هوش مصنوعی  ،  زبان های Python & R می توانند گزینه های مناسبی برای شما باشند.

شما می توانید برای شروع از یکی از دو روش زیر شروع کنید:

1.از طریق وبسایت های تعاملی

وب سایت هایی مانند Codecademy و Freecodecamp برای جلسات کدنویسی تعاملی توصیه می شوند. این وبسایت ها با این ایده ساخته شده اند که بسیاری از مبتدیان هنگام شروع به یادگیری کدنویسی هنگام تنظیم محیط توسعه (محلی برای نوشتن کدها) ، در ابتدای کار گیر می کنند. این وب سایت ها ویرایشگرها و کامپایلرهای متن آنلاین را برای شروع کدنویسی فوری ارائه می دهند.

2.از طریق آموزش های ویدئویی

اگر شما فردی هستید که مطالعه دقیق با راهنمایی گام به گام را دوست دارید ، پس توصیه می کنیم در هر آموزش برنامه نویسی آنلاین که همه چیز را از ابتدا به شما می آموزد و نصب IDE (محیط توسعه ی کد نویسی) مورد نیاز را در مفاهیم اساسی زبان به شما آموزش دهد ، ثبت نام کنید و به پایان برسانید. پروژه ای را برای آزمایش مهارت های برنامه نویسی خود قرار دهید. برخی از آموزش ها و دوره ها همچنین گواهینامه هایی را ارائه می دهند که بعداً هنگام جستجوی کار می توانند به شما کمک کنند.

روی یادگیری مبانی برنامه نویسی تمرکز کنید

همیشه پیشنهاد می شود اصول پایه های خود را قوی کنید تا یک برنامه نویس حرفه ای باشید. اصول را کاملاً بیاموزید و با ایجاد مشکلات برای خود و حل آنها ، مهارت خود را امتحان کنید. برای شروع یادگیری روی موضوعات زیر دقت زیادی داشته باشید زیرا تقریباً در همه زبانها معمول هستند.

انواع داده ها
متغیرها
توابع
آرایه یا لیست ها
ساختارهای شرطی
حلقه ها
کلاسها و اشیا
مدیریت استثناها
trees ، maps و موارد دیگر.

اولین پروژه خود را بسازید

ساختن پروژه شخصی خود بهترین روش برای تجزیه و تحلیل و یادگیری آموخته هایتان است. ساختن یک پروژه به انتخاب خود شما با داشتن جزئیات مفصل مفاهیمی که قبلاً یاد گرفته اید و همچنین یادگیری نحوه ی استقرار پروژه ، تجربه عملی یادگیری زبان را به شما ارائه می دهد. علاوه بر این ، هنگامی که پروژه های خود را می سازید ، آن را به حساب GitHub خود اضافه می کنید ، این امر در آینده به شما هنگامیکه به دنبال کار برنامه نویسی هستید کمک خواهد کرد.

بزرگترین سوالی که در این مرحله پیش می آید این است:

چگونه باید یک پروژه را انتخاب کنم؟

این جایی است که اکثر مردم در مرحله تصمیم گیری گیر می کنند ، حالا چه پروژه ای بزنیم؟ راه حل ساده است. اجازه دهید آن را در زیر مشاهده کنیم:

1. چیزی که به آن علاقه دارید را انتخاب کنید:

 

چه در مورد مطالعه باشد یا کدنویسی ، باید آنچه که بیشتر به آن علاقه مند هستید را انجام دهید. شما باید از پروژه ای که انتخاب می کنید لذت ببرید تا در آن اشتیاق داشته باشید و ساختن آن شما را درگیر خود کند. اگر چیزی را انتخاب کنید که مورد علاقه شما نباشد ، ممکن است در پایان پروژه خود را رها کنید. بنابراین چیزی را انتخاب کنید که شما را محکم نگه دارد مثلا ممکن است به بازی های ویدیویی علاقه مند باشید ، پس ممکن است بخواهید یک بازی ویدیویی را به دلخواه خود بسازید. به همین ترتیب ، اگر عکاسی را دوست دارید ، ممکن است بخواهید وب سایت نمونه کارهای خود را به نمایش بگذارید یا اگر کسی هستید که به تجارت علاقه دارید ، می توانید یک برنامه یا وب سایت برای تجزیه و تحلیل نمودار سهام خود طراحی کنید. فکر کنید به چه موضوعی علاقه مند هستید و سپس برای خودتان پروژه ای ترسیم کنید که به آن علاقه مند هستید و شروع به کار کنید.

2. با چیزهای ساده شروع کنید

اعتماد به نفس در مورد توانایی های خود خوب است اما در مورد اعتماد به نفس بیش از حد اینطور نیست. بنابراین توصیه می شود قبل از اینکه در ساخت پروژه های پیچیده غوطه ور شوید ، با پروژه های ساده و آسان شروع به کار کنید.

به عنوان مثال ، اگر ساخت یک بازی ویدیویی را انتخاب کنید ، بلافاصله با بازی پیچیده ویدئویی League of Legends شروع نکنید ، در عوض چیزی مانند tic-tac-toe شروع کنید یا اگر می خواهید یک وب سایت بسازید ، به جای ساخت چیزی مانند آمازون یا فیس بوک به سراغ کار آسان تری مانند لیست کارها (todo list) بروید.

3. سراغ چیزهایی بروید که برای خودتان یا دیگران مفید باشد

نوآور باشید و چیزی بسازید که برای شما مفید باشد و همچنین مورد علاقه جامعه هم باشد. ساختن چیزی که مورد علاقه جامعه باشد ، این امکان را خواهد داشت که چندین بار دانلود یا مشاهده کننده پروژه خود داشته باشید و از این طریق می توانید چیزی را به نمایش بگذارید و همچنین در زمان جستجوی کار نسبت به سایرین برتری داشته باشید.

چند ایده برای شروع

اگر درمورد اینکه چه کار کنید سردرگم هستید ، برای شروع ، ما ایده های کمی برای شما داریم که می توانید با ساخت آنها شروع کنید. شما می توانید با یک وب سایت ساده مانند تهیه لیست کارها (todo list) شروع کنید یا اگر می خواهید یک برنامه بازی بسازید ، بازی هایی مانند Tetris ، سودوکو و پرنده شل و ول (flappy bird) برای شروع یادگیری برنامه نویسی خوب هستند.

اگر می خواهید چالش برانگیز باشد ، ممکن است بخواهید یک وب سایت مشابه Twitter ایجاد کنید ، اما نه به اندازه و با ویژگی های توییتر ، بلکه دارای ویژگی های اصلی مانند توییت و دنبال کردن.

احساس می کنید که گیر افتاده اید؟

زمانی فرا می رسد که شما پروژه ها را توسعه می دهید که احساس می کنید که برنامه ی شما به درستی کار نمی کند و یا حتی بدون پیغام خطا دچار میشکل می شودیا حتی کد شما به درستی اجرا می شود ولی نتیجه ی دلخواهتان را به شما نمی دهد ، حتی گاهی اوقات ممکن است آنقدر ناآرام شوید که بخواهید تسلیم شوید. در چنین سناریوهایی چه می کنید؟ تسلیم نشوید! انگیزه ی خود را حفظ کنید و بر اساس نکاتی زیر دوباره راه خود را ادامه دهید.

1. یاد بگیرید چطور خطاهاتون رو به درستی داخل گوگل جستو کنید

این مرحله مهمی است که باید بر آن مسلط شوید. جستجو و گشت و گذار در مورد خطای کدتان به شما کمک می کند کد خود را در عرض چند دقیقه تصحیح کنید اما از طرف دیگر ، اگر مهارت کافی در این امر ندارید ، مانند غواصی در گرداب است. نکته ای که می خواهم در اینجا به اشتراک بگذارم این است که خطای ایجاد شده توسط کامپایلر را در دو نقل قول ("") قبل از جستجو در Google قرار داده شود. از این طریق Google به طور خاص خطای همان جمله را هدف قرار می دهد و این یک نتیجه فیلتر شده بسیار دقیق را می دهد.

2. از وبسایت های محبوب برای راهنمایی کردن کمک بگیرید

وب سایت هایی مانند Stack-Overflow و Reddit در بالای نمودارها هستند تا توسعه دهندگان در سراسر جهان را راهنمایی کنند. این یک جامعه کامل از توسعه دهندگان از هر کشور است که برای کمک به یکدیگر در پروژه های خود گرد هم آمده اند. ارسال درخواست راهنمایی در اینجا حتی ممکن است 2-3 هفته طول بکشد تا پاسخی دریافت کنید اما شایسته است ، اگرچه شما می توانید صرفا با جستجوی خطای خود در این وبسایت های بسیاری از مشکلات خود را رفع کنید زیاد بسیاری از افراد پیش این سوالات را پرسده اند و جواب درست را هم دریافت کرده اند.همچنین اگر می توانید در این جوامع فعال باشید و به سوالاتی مطرح می شود ، پاسخ صحیح بدهید.

3. رویدادها و گردهمایی ها

شروع این مرحله ممکن است دشوار باشد زیرا شما را مجبور به ترک منطقه امن خود می کند اما پس از شروع از آن لذت خواهید برد بنابراین ، با جستجوی افرادی که علایق مشابه شما دارند شروع کنید و آنها را بشناسید یا شاید با آنها کار کنید. می توانید برخی از "رویدادهای برنامه نویسی" را در صفحه رویداد فیس بوک خود جستجو کنید و برای کسب اطلاعات بیشتر با افراد در ارتباط باشید.

کار یا کارآموزی بگیرید

وقتی به اندازه کافی اعتماد به نفس دارید یا اعتقاد دارید که برخی از مباحث اساسی برنامه نویسی را می دانید ، ممکن است بخواهید با شروع کارورزی در صنعت توسعه قدم بگذارید. در پروژه ای که مورد علاقه شماست به عنوان یک کارآموز با حقوق یا بدون حقوق شروع به کار کنید و حتی ممکن است برای یادگیری به یک توسعه دهنده باتجربه کمک کنید یا با او همکاری کنید. کار به عنوان کارآموز به شما این فرصت را می دهد تا مهارت های خود را ارتقا دهید و حتی گاهی دستمزد دریافت کنید. حتی اگر دریافتی هم ندارید ، فرصتی برای معرفی خود در صنعت برای ارجاع و قرارگیری های بعدی در اختیار شما قرار می گیرد.

ممکن است بخواهید جستجوی کارآموزی خود را به روش های زیر شروع کنید:

LinkedIn: معتبرترین منبع است که مخاطبان زیادی را به خود جلب می کند و می تواند به شما در یافتن انواع دوره های کارآموزی مورد علاقه ی شما کمک کند.

نمایشگاه های شغلی: این فرصت ها بسیار مفید هستند زیرا شما فرصتی برای ملاقات حضوری استخدام کنندگان پیدا می کنید و از این رو می توانید علایق خود را مطرح کرده و تجزیه و تحلیل کنید که آیا دست اندر کاران پروژه ای به شما نیز علاقه مند هستند یا خیر.

شبکه سازی: این روش توصیه شده برای گرفتن دوره کارآموزی است زیرا شما از طریق معرفی شخصی وارد کار می شوید مطمئناً نسبت به سایر نامزدها اختلاف دارید.

مدارک علوم کامپیوتر یا Bootcamps : کدام یک برای یادگیری برنامه نویسی مفید است؟

آیا با ثبت نام در یک برنامه تحصیلی شروع می کنید یا در بوت کمپ های برنامه نویسی؟ این یک سوال معمول برای کسانی است کهشروع به یادگیری برنامه نویسی می کنند. پاسخ مشخصی به این سوال وجود ندارد زیرا کاملاً به شخص و همچنین توانایی یادگیری آن بستگی دارد. برای راهنمایی بیشتر ، اگر شما دانش آموز دبیرستانی هستید که هنوز برای تحصیل در مقطع تحصیلات تکمیلی ثبت نام نمی کنید و برنامه نویسی شغلی است که به آن علاقه مندین ، باید برای دریافت مدرک علوم کامپیوتر به دانشگاه بروید ، اما اگر علوم کامپیوتر و برنامه نویسی چیزی است که بعداً شما را به خود علاقه مند می کند در این صورت ممکن است بخواهید به دنبال بوت کمپ مربوط به زبان برنامه نویسی مورد نظر خود باشید. با این حال ، همچنین توصیه می شود قبل از صرف هزینه در بوت کمپ ها ، یک دوره آنلاین را به صورت رایگان شروع کنید تا طعم برنامه نویسی را بدست آورید ، زیرا بوت کمپ ها بسیارهزینه بر هستند.

نتیجه:

امیدوارم بعد از خواندن این مقاله شروع به یادگیری برنامه نویسی کنید و اولین پروژه خود را ایجاد کنید. شما می توانید آموزش زبان برنامه نویسی را از وبسایت توربو لرن شروع کنید و یا با کمک کانال یوتیوب ما از ساعت ها آموزش رایگان و با کیفیت استفاده کنید.

برچسب ها : # جاوا اسکریپت # وب # پایتون
مطالب پیشنهادی
article

فرانت اند چیه؟ بک اند چیه؟ فرقشون چیه؟

توی برنامه نویسی وب احتمالا در مورد بک اند (backend) و فرانت اند (frontend) زیاد شنیدین ، این دو مبحث با وجود اینکه دو مقوله ی کاملا جدا هستند ولی باید در کنار هم به عنوان یک واحد با هم …

محمد کاظمی 837 بیشتر بخوانید
article

چطوری با پایتون وبسایت بسازیم

پایتون یکی از محبوب ترین زبان های برنامه نویسی در حوزه ی وب هست و با کمک این زبان می توانیم وبسایت های با مقیاس های مختلفی را به راحتی ایجاد کنیم. در این مقاله میخواهیم با روند ساخت یک …

محمد کاظمی 788 بیشتر بخوانید
article

بهترین زبان های برنامه نویسی برای توسعه وب

در این وبلاگ ، ما بهترین زبان های برنامه نویسی را برای توسعه وب همراه با نقاط قوت و ضعفشان بر اساس آمار و حقایق مختلف به شما نشان خواهیم داد.

محمد کاظمی 974 بیشتر بخوانید